BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb leépítésekre készül a Deutsche Telekom

A Deutsche Telekom AG újabb leépítésekre készül annak érdekében, hogy tovább javítsa a jövedelmezőséget – írta meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Bloomberg hírügynökség. Timotheus Hoettges pénzügyi vezérigazgató-helyettes a belső folyamatok ellenőrzéséért felelős munkavállalók számát kívánja csökkenteni a hírügynökség forrásai szerint. A létszám felülvizsgálata egyes német egységeket érint, ám az még nem derült ki, hogy a lépés hány munkavállalót érint majd. A vállalatcsoport összesen 125 ezer embert foglalkoztat Németországban.

„A Deutsche Telekomnál joggal vetődik fel a kérdés, hogy nem vettek-e fel túl sok embert a korábbi reorganizációs tervek végrehajtásához.

A helyükben én felülvizsgálnám a marketingköltéseket is” – nyilatkozta a Bloombergnek az értesülés kapcsán Heinz Steffen, a Fairesearch GmbH elemzője, aki vételre ajánlja a vállalat részvényét.

A német vállalatcsoport kapcsán – amely a Magyar Telekom anyacége is egyben – nem most először jelennek elbocsátásokról szóló hírek. Az augusztus elején napvilágot látott információk szerint például a cég a következő években alkalmazotti állományának közel nyolc százalékát, mintegy 1600 munkahelyet szüntet meg a konszern bonni központjában.

Az elbocsátás elsősorban felső szintű vezetőket érinti, a munkahelyek felszámolása pedig része a konszern 2015-ig tartó középtávú takarékossági programjának.

A takarékossági program eredményeként egyébként a társaság 2007–10 között összesen 8,3 milliárd eurót takarított meg.

A Deutsche Telekom a második negyedévben csökkenő nyereséget és árbevételt produkált. A cégcsoport nyeresége 26,7 százalékkal, 348 millió, értékesítési árbevétele 6,8 százalékkal, 14,475 milliárd, üzleti eredménye pedig 2,6 százalékkal, 3,79 milliárd euróra csökkent a második negyedévben.

A társaság eredményét a a féléves gyorsjelentés szerint a görögországi, romániai, magyarországi és horvátországi forgalomcsökkenés, a németországi korai nyugdíjazás egyszeri terhei, valamint amerikai érdekeltségének a gyenge dollár által lerontott bevétele terhelte meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.