BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megvalósul a Rubik-kocka formáját idéző múzeum!

Nemzetközi építészeti tervpályázatot írnak ki a magyar találmányokat bemutató interaktív kiállítási központra 2014-ben, a Rubik-kocka feltalálásának 40. évfordulójára, és Rubik Ernő 70. születésnapjára. A kockát formázó épületet Budán, a Rákóczi híd lábánál építik fel. Kiállítóhely mellett inkubátorház lesz, ahol fiatal kutatók, innovatív vállalkozások kapnak majd helyet, infrastruktúrát. A pályázat eredményeit a 2014-es Szigeten is kiállítják majd.

Emellett elindul a kocka világát bemutató utazó kiállítás is – közölte Fürjes Balázs kormánybiztos. New York-ban, a Hudson folyó partján, a Szabadság-szobor mellett található Liberty Science Centerben nyíló Rubik-világkiállítás a tudomány, a technika, a művészet és a kocka közötti összefüggésekre helyezi a hangsúlyt, a találmány inspirálta innovációkra. Bemutatja a nemzetközi „Kocka-közösséget”, látható lesz például a világ legdrágább, egymillió dollár értékű Rubik-kockája is, amely gyémántokkal van kirakva.

Az interaktív, 600 négyzetméteres tárlat hét év alatt utazza körbe a világot a Google együttműködésével, a kiállítás a világ vezető tudományos és művészeti központjaiban lesz látható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.