BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ősszel sem zárnak be Erzsébet gyerektáborai

Idén nyáron újra megteltek az állami üdülők Agárdtól Balatonberényig az Erzsébet-programnak köszönhetően. Az Erzsébet-táborokban augusztus végéig több mint 40 ezer gyerek nyaralhatott. „Az ország nyolc helyszínén közel hatvanféle táborban nyaralhattak a gyerekek” – közölte lapunkkal a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány. Az Erzsébet-táborok június 17-én indultak és augusztus 24-én zárultak, időtartamuk 6 nap, 5 éjszaka. Az önerő összege gyermekenként 2 ezer forint volt. Az iskolakezdés első napján indultak az őszi kirándulások, ahova október közepéig várják az általános és középiskolásokat. Hat héten keresztül hat táborhelyszínre közel 9 ezer gyereket várnak. „A háromnapos kirándulások díja 1000 forint fejenként, amely tartalmazza 3 nap/2 éjszakára a szállás és a teljes ellátás díját. Ugyancsak 1000 forintot fizetnek a kirándulásért a gyerekeket kísérő pedagógusok. Az Erzsébet-program a kirándulás során egy esti programot – koncert, előadás – is biztosít, amely ugyancsak része az 1000 forintos részvételi díjnak” – tudatta az alapítvány. Hozzátették: az Erzsébet-program jóvoltából 2013-ban több mint 145 ezer ember részesült támogatásban üdülési szolgáltatás formájában, ebből több mint 83 ezer gyermek, közülük pedig mintegy 50 ezren jutottak pihenési lehetőséghez az Erzsébet-tábor keretében.

Így vélhetően idén megdönti a tavalyi rekordbevételét az Erzsébet-utalványt kibocsátó cég. Mérlegadatai szerint 2012-ben 5,4 milliárd forint nettó árbevételt könyvelhetett el. Ebből 4,6 milliárd forint származott az Erzsébet-utalvány és 569 millió forint az üdülési csekk értékesítéséből. Még 2011-ben csak az üdülési csekk kezeléséből 3,8 milliárd forint jött össze. Idén ráadásul milliárdos értékű üdülőingatlanok vagyonkezelése cserélt gazdát Tihanytól Balatonőszödig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő és az Erzsébet Szállodák, Táborok és Vendégházak Nonprofit Kft. között.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.