BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bebiztosítják magukat az utazási irodák

Holnapig kötelesek igazolni az utazási irodák a 2014-es vagyoni biztosítékuk meglétét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal felé.

A charterező cégek közül vélhetően jövőre is Neckermann teszi le a legtöbb kauciót. „A kaució összege megegyezik a 2013-as kauciónkkal” – közölte lapunkkal a cég. Ez 2,3 milliárd forintot jelent. A nyáron becsődölt Best Reisen 2013-ban 1,3 milliárd forint biztosítékkal rendelkezett, de az iroda már nincs a piacon, így a Kartago Tours léphet előre a második helyre. „Maradunk a kereken egymilliárd forintos összegnél. Ezzel is túlbiztosítottak vagyunk, mert növekedést tervezünk jövőre” – mondta lapunknak Füri Mihályné, a Kartago igazgatója.

Az iroda profitálhat a Best Reisen csődjéből, ugyanis szintén Egyiptom tartozik a fő ajánlatai közé, de bíznak a tunéziai piacban is. A charterező cégeknek a magasabb kockázatnak köszönhetően 20 százalék a kaució, de minimum 20 millió forint. A nem chartereztető utazásszervezőknél 12 százalék, de legalább 5 millió forint. A mintegy 1200 utazási iroda 2013-ra 15,2 milliárd forint kauciót igazolt. Ebből kell kártérítést fizetni az esetleges csőd esetén pórul járt turistáknak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.