BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent az Apple nyeresége

Bár rekordot hozott a szeptemberrel zárult negyedév az iPhone értékesítést vizsgálva az Apple-nél, a társaság még sem lehet maradéktalanul elégedett az eredményekkel, ugyanis a nyereség csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

A cég a negyedik üzleti negyedévében 7,5 milliárd dolláros adózás utáni eredményt ért el, ez 700 millió dollárral marad el a 2012 hasonló időszakában produkált profittól. Az Apple bevétele 37,5 milliárd dollár volt a július-szeptemberi időszakban, ami 4 százalékos növekedést jelentett az egy évvel korábbival összevetve. A társaság összesen 33,8 millió iPhone-t tudott eladni az utolsó üzleti negyedévében, ami jelentős, hétmilliós fejlődés, ráadásul ebben az időszakban korábban soha nem sikerült ennyi okostelefont értékesítenie a cégnek. A táblagépeknél már nem teljesített ilyen jól a vállalat, 14,1 millió iPad-et vásároltak a felhasználók, míg egy éve 14 milliót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.