BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fejlesztési javaslatokat vár a tárca a turizmusról

A turizmussal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat vár a Nemzetgazdasági Minisztérium, a beérkező igényeket a tárca figyelembe kívánja venni a 2014-20-as évekre szóló fejlesztéspolitikai irányelvek kidolgozásakor.

„Trendfordító év az idei, az eddig jellemző aggódást felváltja a bizakodó tervezés. Éppen ezért meg kell határozni, hogy hova akar eljutni öt év múlva a turizmus ágazat. A tervezés már elkezdődött, hamarosan konzultációra bocsátjuk a turizmusfejlesztési koncepciót” – fogalmazott Horváth Viktória, turisztikai ágazatért felelős helyettes államtitkár.

Úgy látja, hogy növelni kell az ágazat jövedelmezőségét, és fenntartani azt a pozitív tendenciát, amely 2013 első nyolc hónapját jellemezte. Emelkedett a szállásdíj-bevétel, nőtt az egy szobára jutó árbevétel is, és a SZÉP-kártya bizonyította, hogy komoly forgalomnövekedést eredményez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.