BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fogyatékkal élnek – mégis pihenhetnek, üdülhetnek

A krónikus vesebetegek dialízis állomással felszerelt luxushajókon vakációzhatnak; a daganatosok betegségükre szakosodott kastélyban nyaralhatnak; mozgássérültek speciális igényeikhez igazított bungalókban pihenhetnek. Olvasni ilyesmikről – főleg a gazdagabb nyugati országokban vannak ilyen lehetőségek. De még az extrém sportok is elérhetőek: vannak helyek, ahol már mozgássérültek számára is elérhető a bungee jumping, a tandem ernyőzés, búvárkodás. A Grand Canyon Nemzeti Parkban számtalan kerekesszékes túraútvonalat járhatnak be a hendikeppel élők. De itthon is vannak lehetőségek! A vesebetegek például szabadságuk idején más megyében működő dialízis állomás szolgáltatásait is igénybe vehetik, persze előzetes egyeztetés után. A különleges étkezést igénylők találhatnak (szép számmal!) olyan szállodát, ahol cukorbetegek, laktóz- illetve lisztérzékenyek számára főzött menüvel szolgálják ki. A mozgássérülteknek vannak már akadálymentesített üdülők, gyógyfürdők, amelyek minden szolgáltatásukat elérhetővé teszik a kerekesszékben élők számára is.

Egyre gyakoribb, hogy az azonos betegségben szenvedők klubot, baráti kört alakítanak – onnan sok hasznos információt meríthetnek a rászorulók.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.