BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Idén nyáron is lehetett számítani a lengyelekre

Idén nyáron is kiemelkedően teljesít a lengyel beutazó piac. Augusztusban 136 ezer vendégéjszakát köszönhet Magyarország a lengyel nyaralóknak, ezzel a németek és a hollandok mögött a harmadik legnagyobb piac lett. Összességében sem lehet panasz, hiszen a 425 ezer éjszaka 11 százalékos növekedést jelent, ami a Top10-ben stabilan a hatodik pozíciót jelenti. A lengyel becslések szerint a következő években a lengyel kiutazó turisták száma növekedni fog.

A legkedveltebb úti céljuk Budapest, Észak-Magyarország és az Észak-Alföld régió. „A magyarországi egészségturisztikai fejlesztések, Budapest ismertsége, a kiemelt nagy nemzetközi sport- és egyéb rendezvények, borfesztiválok jelentős vonzerőt jelentenek a lengyel kereslet számára” – írta taktikai tervében a Magyar Turizmus Zrt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.