BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevesebb vendég, több bevétel a budapesti fürdőkben

Elmaradt a budapesti fürdők, strandok forgalma a tavalyihoz képest.

„Ez elsősorban a kedvezőtlen május-júniusi időjárásnak, illetve a júniusi árvíznek köszönhető. Bár júliusban kedvező időjárás volt, ez sem tudta kompenzálni az addigi kiesést. Így összességében 9 százalékkal kevesebb vendég fordult meg fürdőinkben 2013. május-augusztus között az előző évi hasonló időszakhoz viszonyítva. Bevételünk ugyanebben az időszakban 6 százalékkal haladta meg az előző évi időszak forgalmát” – tudatta a Világgazdasággal a BVK.

Jövőre a legjelentősebb beruházás a Rudas Fürdő déli részének átalakítása lesz élményfürdővé. Cél, hogy így a fürdőt fiatalabbak és családok is igénybe tudják venni. „A fejlesztést a BGYH Zrt. finanszírozza, melyhez hitel felvétele szükséges. Reményeink szerint a Fővárosi Önkormányzat a jövő évi költségvetésében biztosít támogatást a projekt részére” – írta a BVK. A Rác fürdővel kapcsolatban pedig azt közölték, hogy a Fővárosi Bíróság a csődegyezségi eljárást jóváhagyta, jogerőre azonban még nem emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.