BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megint szállnak az egyiptomi charterek

A Külügyminisztérium változatlanul az utazásra nem javasolt országok és térségek közé sorolja Egyiptomot, kivéve a vörös-tengeri üdülőhelyeket, ezeket biztonságosnak tartja, csakúgy, mint a kairói nemzetközi repülőtéri átszállást. „Az első charterek szeptember 27-én indultak és október 4-én érkeznek vissza az első turisták” – mondta lapunknak Füri Mihályné. A Kartago Tours vezetője hozzátette: a gépet egyedül töltötték meg, más utazási irodák ezúttal nem foglaltak le üléseket. A legnagyobb német utazási iroda, a TUI is bejelentette, hogy ismét indít egyiptomi utakat. Egyiptom a németek hetedik legnépszerűbb úti célja. A legtöbben télen utaznak.

A cég nagy versenytársai közül a brit Thomas Cook és a DER Turistik azt közölte, hogy szeptember 30-tól indít újra egyiptomi utakat. „Hetente egyszer repülünk Egyiptomba, de a charter nem a miénk” – mondta lapunknak Kálmán Péter, a Neckermann marketing és PR vezetője. A cég a 2013-14-es pénzügyi évtől hirdeti, hogy a Thomas Cook csoport tagja. Az Egyiptomba látogató külföldi turisták száma 2010-ben történelmi csúcsra, 14 millióra emelkedett. Az idén jó esetben 11 millió körül alakulhat a szám.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.