BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minél előbb foglalunk, annál olcsóbb

Néhány tipp, mire érdemes figyelnie még a tapasztaltabb utazónak is

Mennyire előre érdemes az utazást lefoglalni? A légitársaságoknál minél előbb foglalunk, annál nagyobb a kedvezmény. A fapados társaságoknál a jegyeknek csak kisebb része olcsó. A kombinált utazásoknál (utazás+szállás) a maradék helyeket last minute akcióban, az utazás előtt néhány héttel a katalógusárnál 20 százalékkal olcsóbban megkaphatjuk.

A foglalás után emelhet-e árat az iroda? Az utazási szerződés megkötése után már nem! A szerződést azonban pontosan el kell olvasni, beleértve az apró betűs részeket is. Vannak irodák, amelyek az árfolyamváltozá, vagy a jegy-árak emelése miatti többletköltséget áthárítják.

Mit is jelent az All inclusive ellátás? Irodánként, üdülőhelyenként változhat. Van, ahol a medencénél elfogyasztott italért, fagylaltért külön kell fizetni, máshol ez is bent van az árban. Érdemes tisztázni tehát minden ezzel kapcsolatos kérdést.

Mibe kerül, ha lemondja az utat? Változó, az utazási szerződés tartalmazza a következményeket. Ha a lemondás az utazás előtti 30. napig megtörténik, általában 20 százalékot vonnak le a befizetett árból, az utazás előtti 6. nap előtt már 55 százalékot. Figyelem: last-minute-foglaláskor az egész befizetett részvételi díj elveszhet. Külön biztosítás köthető az előre nem látható akadályok (betegség, munka elvesztése, terhesség) bekövetkeztére, és ilyenkor a biztosító a költségek (kárunk) egy részét megtéríti.

Charterjáratok

Régi tapasztalat, a charterjáratok nem éppen pontosan indulnak. A legritkább esetben az előre megadott időpontban. Hosszabb várakozási idő is megengedett és elfogadott: európai célpontoknál 5 óra is lehet, távolabbi utaknál azonban akár 10 óra is.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.