BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Negyedével növekedett az Amazon bevétele

WEBÁRUHÁZ Jelentősen bővült az Amazon bevétele a harmadik negyedévben, a világ vezető webáruháza 17,09 milliárd dolláros forgalommal zárta a július-szeptemberi időszakot, ami 24 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A komoly fejlődés ellenére azonban nem sikerült nyereségessé válni a cégnek a legutóbbi negyedévben, igaz az egy évvel korábbi 274 millió dollár után most csak 41 millió dolláros volt a vesztesége. A befektetők azonban rendkívül pozitívan értékelték ezeket az eredményeket, ami részben érthető is, hiszen a bevétel 400 millió dollárral haladta meg az előzetes várakozásokat, így az Amazon papírok értéke 8 százalékot emelkedett a zárás utáni kereskedés során. A mostani erősödésnek köszönhetően a vállalat részvényei már majdnem tízszer annyit érnek, mint 2008-ban.

Az első kilenc hónapot vizsgálva is látványos növekedést produkált a webáruház, a közel 48,9 milliárd dolláros forgalom 22 százalékkal volt több, mint 2012 hasonló időszakában. A nyereséget vizsgálva még kedvezőbb a helyzet, ugyanis míg a múlt év első kilenc hónapjában 137 millió dolláros veszteséggel működött a társaság, addig az idén ebben az időszakban 34 millió dolláros profitot sikerült elérni.

Az elemzők szerint ugyanakkor a bevétel gyors növelésével járó beruházások – a raktárak méretének bővítése, alkalmazottak felvétele –, és az ingyenes kiszállításhoz szükséges vásárlás alsó értékének csökkentése a kiélezett verseny miatt kérdésessé teszi, hogy mikor működhet stabilan nyereségesen a cég.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.