BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nőtt a Microsoft nyeresége

Az előzetes várakozásokhoz képest nagyobb bevételről és sokkal magasabb profitról számolt be a Microsoft a szeptember végén zárult első üzleti negyedévére vonatkozóan. A világ vezető szoftvergyártója 18,5 milliárd dolláros bevételt ért el, ami 16 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. A Wall Street elemzői 17,8 milliárd dolláros forgalommal számoltak előzetesen. Még látványosabb bővülést tudott felmutatni a társaság az adózott eredményt vizsgálva, a cég profitja 5,2 milliárd dollár volt, ez 17 százalékos bővülést jelent 2012. hasonló időszakához képest.

Ráadásul ebben a mutatóban még nagyobb volt a különbség a várakozásokhoz képest, hiszen az elemzők által jelzett részvényenként 54 centes nyereség helyett 62 centes adózott eredményt produkált a társaság. A pozitív meglepetést értékelték a befektetők is, a részvény a zárás utáni kereskedésben 5 százalékot erősödött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.