BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Okosmobiljai hozzák a Samsung nyereségét

TECHNOLÓGIA Nagyot ugrott a dél-koreai Samsung nyeresége a harmadik negyedévben. A Samsung a világ vezető technológiai vállalatai közé tartozik, a vártnál jobb negyedéves teljesítményt táblagépei és okostelefonjai megnövekedett eladásainak, illetve a magasabb chipáraknak köszönhette. A Samsung harmadik negyedéves nyeresége 26 százalékkal nőtt 2012 harmadik negyedévéhez képest. A cég nyeresége új rekordot döntött, összesen 8240 milliárd dél-koreai won (7,75 milliárd dollár) volt, az egy évvel korábbi 6560 milliárd wonos negyedéves nyereséghez képest. A cég bevétele szintén jelentősen nőtt, 13,2 százalékot emelkedett, 59 ezer milliárd won volt. A bevételt megdobta, hogy nagyon sikeresnek bizonyult a Galaxy S4 okostelefon modell, amelyből már több mint 40 milliót adtak el az áprilisi megjelenése óta. A Samsung telefonüzletága adta a cég teljes bevételének 61 százalékát.

A Samsung várakozásai szerint a negyedik negyedéves üzleti teljesítménye is jó lesz, különösen nagy érdeklődésre számítanak a legújabb Galaxy Note 3 termékük és más mobiltelefonok iránt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.