BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Robbannak a technológiai részvények

Megközelítette a 4 000 pontot a Nasdaq, a technológiai részvények kompozit indexe a nyitást követő kereskedésben. Az Egyesült Államokban annak örülnek a befektetők, hogy a legtöbb vállalat kedvező negyedéves gyorsjelentést tett közzé. A Microsoft 6, az Amazon és a Zynga pedig 10 százalék körüli erősödést mutat.

Amazon

Tíz százalékos napi részvényárfolyam növekedéssel az Amazon jelenleg körülbelül 365 dollárba kerül, bár a vállalat mégis veszteséges. Elsősorban azért nem sikerült nyereséget termelnie, mert sokat költött marketingre és technológiai fejlesztésekre az elmúlt negyedévben.

A cégnek 41 millió dollár vesztesége volt a harmadik negyedévben, ám a vezsteség jelentősen csökkent 2012 azonos negyedévéhez képest. Az Amazon bevételei viszont emelkedtek, 13,81 milliárd dollárról 17,09 milliárd dollárra, ami 24 százalékos növekedést jelent.

Microsoft

Közel 7 százalékkal, jelenlegi állás szerint 6,76 százalékkal nőtt a részvény árfolyama emelkedett a Microsoft, így jelenleg egy részvénye 36 dollárba kerül.

Az első üzleti negyedévében 18,5 milliárd dolláros bevételt ért el a Microsoft, ez 16 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.
A kedvezőbb eredmények éreztették hatásukat a befektetők hangulatán is, a társaság papírjainak értéke a zárás utáni kereskedés során több mint 5 százalékkal drágultak.

A Microsoft főként az Office szoftvereknek köszönhette a július-szeptemberi időszak jó eredményeit, amelyek iránt az üzleti szektorból nagy volt a kereslet.

Samsung

A Samsung a világ vezető technológiai vállalatai közé tartozik, a vártnál jobb negyedéves teljesítményt táblagépei és okostelefonjai megnövekedett eladásainak, illetve a magasabb chipáraknak köszönhette.

A Samsung harmadik negyedéves nyeresége 26 százalékkal nőtt 2012 harmadik negyedévéhez képest. A cég nyeresége új rekordot döntött, összesen 8240 milliárd dél-koreai won (7,75 milliárd dollár) volt, az egy évvel korábbi 6560 milliárd wonos negyedéves nyereséghez képest.

A bevételt megdobta, hogy nagyon sikeresnek bizonyult a Galaxy S4 okostelefon modell, amelyből már több mint 40 milliót adtak el az áprilisi megjelenése óta.

Az okostelefonok mellett most egy újdonsággal rukkolnak elő. A Google Glass mintájára saját interaktív szemüveget készít a Samsung, amelyet csatlakoztatni lehet egy okostelefonhoz, hogy a szemüveg lencséjén adatok jelenjenek meg a telefonról.

A bal szemüveglencsén lesz egy apróbb kijelző, ahol az információk meg tudnak jelenni. A Samsung eredetileg márciusban adta le a szabadalmi kérelmet, és ezt most októberben derült ki a szabadalmi hivatal anyagaiból.

Zynga

Nem csak az Amazon és a Microsoft zárta nyereségesen a harmadik negyedévet, hanem a Zynga is pozitív számokat hozott a negyedév lezártával. A Zynga közel 12 százalékos növekedést ért el a részvény-piacon, és közel 4 dollárba kerül egy papír.

A Zynga – ami olyan facebookos alkalmazások és játékok gyártója, mint a FarmVille vagy a Words with Friends –, az előrejelzésekkel ellentétben kevesebb veszteséget hozott az idei harmadik negyedévben. A borúlátó előrejelzések a csökkenő regisztrálók száma miatt és a folyamatos létszámcsökkentés miatt volt.

"A közösségi internetes játékairól ismert cég 2 centes részvényenkénti veszteségről számolt be a várt 4 cent helyett. A bevételek 202,6 millió dollárra csökkentek, miközben a szakértők 190,2 millió dollárra számítottak az egy évvel korábbi 316,6 millió dollár után. A vártnál kedvezőbb eredmények a cégnél zajló költségcsökkentéseknek és átalakításoknak köszönhetőek" - írták a KBC elemzői.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.