BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sólyom Airways: október közepére lehet engedély

procedúra Már október van, ellenben a Sólyom Airways gépei még mindig nem repülnek, pedig a cég ügyvezetője, Vágó József nyáron még szeptember közepére, majd október elejére ígérte a charter-, majd a menetrend szerinti repülés indulását. „Továbbra is várunk a hatósági engedélyre. Többször is hiánypótlásra szólítottak fel minket, ezeket teljesítjük, és a tárgyalások alapján most arra számítunk, hogy október közepére megkapjuk a szükséges papírokat” – mondta lapunknak Vágó József. Hozzátette: a cégnek jelenleg 73 alkalmazottja van, akik az augusztusi és szeptemberi bérüket rendesen megkapták. Szerinte jelenleg három géppel tudnák megkezdeni a repülést.

A gépek Angliában várnak az engedélyre. Ott egyszerűbb és ingyenes a parkolás, ellenben Budapesten milliókat fizethetnének érte. Kezdetben hat-, majd 12 gépes flottát ígért az állítólagos dubai és ománi befektetők által finanszírozott, magyar tulajdonban álló cég. Vágó József megerősítette: tárgyalásokat folytat a Sólyom Airways a Malév két egykori cégének, a Malév GH Földi Kiszolgáló Zrt.-nek és az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Központ Kft.-nek a megvásárlásáról.

A magyar hatóságok után jelentkeznie kell a Nemzetközi Légügyi szövetségnél is, amelytől kap egy olyan kódot, amelynek birtokában elkezdhet jegyet értékesíteni. Az új magyar légitársaság létrehozásának előkészületei a cég bevallása szerint még 2012. február 6-án indultak, egy potenciális befektetőnek küldött e-maillel. Az első negyedévünkben, vagyis szeptembertől decemberig 6-12 millió euró áll rendelkezésre az arab befektetőknek köszönhetően. A kormány változatlanul meglehetősen szűkszavú a légitársasággal kapcsolatban. Németh Lászlóné fejlesztési miniszter legutóbb úgy nyilatkozott: szükség van egy hazai tulajdonú légitársaságra, de a Sólyom Airways részletes terveit egyelőre nem ismerik, az majd az engedélyeztetési procedúrán derül ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.