BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tripláz a MyAudio

Az idén már várhatóan140 ezer MyAudio táblagépet ad el Magyarországon a készüléket forgalmazó AC & IP Control Kft. A társaság még a karácsonyi ünnepek előtt egy új okostelefont is piacra dob.

A tavalyi valamivel több mint 50 ezer után az idén várhatóan mintegy 140 ezer MyAudio táblagépet ad el Magyarországon a készüléket forgalmazó AC & IP Control Kft. – közölte lapunkkal Lacza Gábor, a társaság ügyvezető igazgatója. Ezzel a mennyiséggel a hazai piac meghatározó szereplője lesz a vállalat, az IDC piackutató előrejelzése szerint ugyanis 2013-ban nagyjából 400 ezret értékesítenek majd itthon. A cég teljes idei forgalma elérheti a 170 ezret is, a fennmaradó mennyiséget külföldi kiskereskedelmi partnereken keresztül adják majd el.

A táblagépek iránti bővülő keresletnek köszönhetően az AC & IP Control Kft. bevétele is számottevő mértékben, 20-25 százalékkal bővülhet az idén, és jelentősen meghaladhatja a kétmilliárd forintot. Lacza Gábor közlése szerint november közepén kerülnek majd az üzletekbe a társaság új modelljei, a jövőben már csak 7 és 7,8 hüvelykes képtálójú tableteket értékesít a cég. Emellett több új szolgáltatást is indítanak, így például e-könyveket és digitális magazinokat is lehet majd vásárolni a MyAudio táblagépekre telepített alkalmazásokból. Az induláskor mintegy ezer elektronikus könyvből és közel 400 magazinból áll majd a kínálat.

A társaság még a karácsonyi ünnepek előtt egy új okostelefont is piacra dob, amely mellé 10 forintos percdíjat kínálnak majd Európában valamennyi hálózatba. A felhasználók a készülékre telepített alkalmazáson keresztül hívhatnak majd bármilyen számot, a szolgáltatás használatához valamilyen internet kapcsolatra lesz szükség, és az AC & IP-től is lehet majd vásárolni adathozzáférést, de elképzelhető, hogy egyes akciókban ez ingyenesen is elérhető lesz – mondta el Lacza Gábor. Az új MyAudio okosmobil ára 40 és 50 ezer forint között lesz. A vállalat a következő évben jelentős mértékben erősítené pozícióját az okostelefonok piacán is.

A 2006-ban létrehozott, miskolci központú AC & IP Control Kft. 2011 óta forgalmaz tableteket a MyAudio márkanév alatt. Az eszközöket kínai partnerek gyártják a már külföldi piacokra is belépett vállalat számára, azonban a csomagolást már itthon végzik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.