BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új tulajdonos, az AMC Networks kezébe kerül a Chellomedia

MÉDIA Újabb jelentős médiapiaci tranzakciót jelentettek be tegnap, amelynek keretében a Liberty Global eladja a Chellomedia-t. A vevő az AMC Networks Inc., az ügylet értéke 750 millió euró. A két társaság között létrejött megállapodás értelmében a Chello Multicanal, a Chello Central $amp; Eastern Europe (beleértve az Atmedia-t is), a Chello Latin America, a Chello Zone, a Chello DMC, valamint a Chellomedia programkészítő közös vállalatai cserélnek tulajdonost. A Liberty Global megtartja holland prémium csatornáit, a Film 1-et és a Sport 1-et. A Chellomedia csatornái a világ 138 országában több mint 390 millió háztartásba jutnak el. Az ügyletnek magyar vonatkozásai is vannak, ugyanis itthon a Chello Central Europe Zrt.-hez tartozik többek között a Spektrum, a Spektrum Home, a Film Mánia, a Film Café és a Sport TV. A hazai érdekeltségek jövője kapcsán megkerestük a New York-i központú AMC-t, azonban lapzártánkig nem reagáltak kérdéseinkre.

A Liberty Global ezzel a lépéssel nem vonul ki teljesen a magyar piacról sem, ugyanis a UPC Magyarország is a társasághoz tartozik. A vállalat az első félévben közel hatmilliárd dolláros bevételt ért el, ami 17 százalékos növekedést jelentett az egy évvel korábbihoz képest. A társaság az idén jelentős lépéseket tett európai portfóliója átalakítása érdekében, így például az év elején bejelentették a brit Virgin Media megvásárlását. A vállalat terveiben szerepelt a legnagyobb holland kábelcég, a Ziggo megszerzése, ám ez kudarcba fulladt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.