BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapest egyre népszerűbb az angolok körében

A KSH szerint idén szeptemberig mind a budapesti, mind a Pest megyei kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalmában az országos átlagnál kedvezőbb tendenciák érvényesültek. „Budapest szálláshelyein 2013 első kilenc hónapjában 2 millió 508 ezer vendég szállt meg, számuk 8,1 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest. A vendégforgalom élénkülése főként az összes vendég közel kilenctizedét adó külföldiek számának 8,2 százalékos bővüléséből adódott, de a belföldi vendégek számában is jóval az országos átlag feletti növekedés következett be” – közölte a hivatal.

A legtöbb vendég augusztusban érkezett a fővárosba, a legnagyobb vendégszám-bővülést azonban márciusban mérték. A vendégek 2013 január–szeptemberében 6 millió 25 ezer vendégéjszakát töltöttek el Budapesten, 7,2 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A külföldi vendégéjszakák több mint hattizedét az Európai Unióból érkezett vendégek töltötték el. A legjelentősebb uniós küldő országok közé sorrendben az Egyesült Királyság, Németország, Olaszország, Franciaország és Spanyolország tartozott, melyek közül – Németország és Spanyolország kivételével – valamennyi esetben a vendégforgalom élénküléséről beszélhetünk. Legjobban az Egyesült Királyságból érkező vendégek által eltöltött éjszakák száma emelkedett.

„A főváros turisztikai marketingjében korábban jelentős szerepet játszó szervezet, a Budapesti Turisztikai Hivatal 2010 óta kétszer átalakult, s szakmailag, pénzügyi forrásait tekintve lényegesen meggyengült. Azt először Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ, majd Budapest Fesztivál és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. néven szervezték újjá. Az elmúlt hetekben megjelent hírek szerint ismét átszervezésre kerül sor. 2014. június 1.-vel várhatóan a turizmustól ismét leválasztják a fesztiválok szervezését” – írja friss helyzetértékelőjében a Szállodaszövetség. Így szerintük természetesen nem alakulhatott ki hosszú távú stratégiában gondolkodó irányítás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.