BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Karitatív szervezet a Sólyom új tulajdonosa

Lapunknak is megerősítette a Charity March egyik munkatársa, hogy tulajdonrészt vásároltak a Sólyom Airways légitársaságban. A karitatív nemzetközi szervezet ügyvezetőjével tegnap nem sikerült beszélni, de Welsz Tamás az Origónak elmondta: a szívük Magyarországért dobog, és szeretnének „egy nemzeti színekben lévő légitársaságot”. Az állítólagos új tulajdonos szerint decemberben a korábban tervezett hat helyett két Sólyom-repülőgéppel indul meg az utaztatás, és a cég átvilágítása után derül ki, hogy később milyen ütemben indítanak új gépeket. Az átvilágítás után tud nyilatkozni a cég pontos pénzügyi helyzetéről is. A tárgyalásokról Welsz Tamás annyit árult el a lapnak, hogy bő egy hónapja zajlanak, és pár napon belül hivatalosan is bejegyzik tulajdonosként a Charity Marchot. A Sólyom honlapján egyelőre semmi nyoma nincs az új tulajdonosnak. Annyi biztos, hogy Lucsik János ügyvezető megbízása már több hete megszűnt.

A Charity March amúgy az afrikai egészségügy és oktatás javításáért dolgozó szervezet. „Folyamatban tartjuk a mentőautók adományozását, kórházi berendezéseket, gyógyszereket, kötszereket és egyéb eszközöket gyűjtünk össze Európában és juttatjuk el azokat a rászoruló afrikai intézményeknek. Továbbra is kórházak és iskolák felújításában és építésében segédkezünk a térségben” – olvasható a honlapján. Charity March Kft. tulajdonosa a Seychelle szigeteki bejegyzésű Cavalli Continental. Korábban a Bissau Guinea-i címen bejelentett Welsz Tamás is megjelent a cégben tulajdonosként, aki szerint a cég azon kevesek közé tartozik, amely mögött a valós tulajdonosok sorakoznak fel, és nem adóoptimalizálási okokból jegyezték be a Seychelle-szigeteken. A Cavalli Continental mögött csak és kizárólag külföldön élő magyar üzeletemberek állnak, akik idejében felfedik majd magukat, s akik fantáziát látnak a magyar színek alatt repülő társaságban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.