BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepte a piacot a Facebook

A harmadik negyedévre 2 milliárd dolláros forgalomról számolt be a Facebook, ami 60 százalékos bővülést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A bevétel megugrásában a mobiltelefonokon megjelenített hirdetések játszották a fő szerepet, amelyek a harmadik negyedévben 880 millió dollárral gyarapították a céget, míg egy évvel korábban még csak 150 millió dollárral járultak hozzá a bevételhez. A társaság nyeresége a duplájára, 621 millió dollárra ugrott.

Az első kilenc hónapot vizsgálva is a vállalat 5,3 milliárd dolláros bevétel mellett 1,4 milliárd dolláros profitot ért el. Ez a forgalomban 50 százalékos, míg az adózott eredményben közel 60 százalékos fejlődést jelent 2012 első három negyedévével összevetve.

A kedvező hírek hatására a zárást követő kereskedés során kilőtt a Facebook árfolyama, 15 százalék fölötti erősödést követően már 56 dollár felett járt – a tavaly májusi tőzsdére lépéskor 38 dollár volt a nyitóár –, azonban ezt követően a menedzsment mobil hirdetéseket érintő bejelentése hatására 50 dolláros szintre gyengült. Míg a felhasználóknak jó hír, hogy a tervekben nem szerepel a mobil reklámok mennyiségének növelése, a befektetők a jelek szerint aggályosnak érzik a döntést, mivel az veszélyeztetheti a további gyors növekedést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.