BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Repülőgépen minden gyerek nyűgös

Kisgyerekkel repülőgépen utazni elsőre nehézkesnek tűnik. Minden szülő tele van kétségekkel, pláne ha a legelső alkalomról van szó. Pár egyszerű szabállyal igazi élmény lesz az utazás.

Indulás előtt ültesse a gyereket a kanapéra, tegyen egy párnát kettőjük közé, ahogy a repülőn a könyöklő van – így legalább az ülést játékosan kipróbálhatják. Vigyék magukkal a gyerekek kedvenc játékát vagy alvó „barátját” – ezek a megszokott apróságok növelhetik a gyerek biztonságérzetét.

A felszállás vagy a kiszállás előtti várakozás unalmát kedvenc édességgel vagy egyéb trükkel űzhetik el.

Ha olyan helyre utaznak, ahol már az időeltolódással is számolni, időt kell hagyni a gyereknek az átállásra; de főleg hazaérkezés után, arra, hogy kényelmesen visszaszokjon az itthoni „menetrendhez”, azaz időzónához.

Könnyen összecsukható, kisméretű babakocsit célszerű magunkkal vinni (a hagyományos nem vihető fel a gépre).

Ha magával szeretné vinni saját autójába való gyerekülését (mert hogy a gyerek ahhoz van szokva), egyeztetni kell a légitársasággal – még az utazás előtt (különböző légitársaságoknál különböző szabályok vannak érvényben).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.