BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Utazás közben nem árt jól elrejteni a pénzünket

Utazás közben a „legveszélyesebb” természetesen a készpénz, s a legnehezebb vigyázni rá. Praktikusabb a bankkártya, ám azt ugyancsak óvni kell!

Ha turistaútra megyünk, pénzünket érdemes biztonságos helyen tartani. Legrosszabb a válltáska, amelyet könnyen lekaphat vállunkról egy (többnyire motoros) tolvaj.

Inkább legyen egy több zsebes, nyakba akasztható erszényünk, amelyet a ruha alatt kell viselni, és a pulcsink alá dugva biztonságban van a pénzünk. Úgynevezett rejtett biztonsági zsebet és kétzsebes pénzövet is beszerezhetünk, azok még biztonságosabbak.

A kisebb kirándulásokon, városnézéseken soha ne legyen nálunk az összes pénzünk, csak amennyire szükség lehet – hagyjuk a többit a szálláshely biztonságos széfjében (ma már a legolcsóbb helyeken is van legalább egy központi széf, és érdemes fizetni érte a bérlésnél). Nyakba akasztható irattartóval még kényelmesebb az utazás, mert nem kell a kézitáskában vájkálni, amikor a jegyet vagy az útlevelet elkérik.

Gyógyszereink mindig legyenek kéznél, mert ha a bőröndbe tesszük, és az nem érkezik meg velünk együtt, kész a baj, pláne ha vényköteles, amit szednünk kell.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.