BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyors ütemben növekszik a telekompiac Magyarországon

FORGALOM Az immár 30 országra vonatkozóan elérhető GfK TEMAX index alapján Magyarországon mintegy 30 százalékkal bővült a telekommunikációs piac forgalma az idei harmadik negyedévben a tavalyi év azonos időszakához képest – közölte tegnap a GfK Hungária.

Az IT termékek szektora határozott – 25 százalékos – értékbeli növekedést tudhat magáénak 2013 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához képest. A növekedés legerősebb motorja a második legnagyobb árbevételű termékcsoport, a tabletek, amelyek iránt a kereslet egyenletesen magas és ráadásul növekvő is.

A telekom szektor hazai növekedését az okostelefonok iránti kereslet generálja, amelyek forgalma értékben több mint 50 százalékkal nőtt, míg a hagyományos (feature) telefonok eladásából származó árbevétel 38 százalékkal visszaesett.

Az okostelefonok kapcsán a GfK szerint fontos kiemelni a nagyobb kijelzős modellek térnyerését, mely készülékek egyre inkább alkalmasak olyan funkciók ellátására, amelyeket korábban csak egy notebook vagy tablet segítségével tudtak a felhasználók megvalósítani. Jól tükrözik a számok is ezt a fogyasztói hozzáállást, értékben a teljes eladás kétharmadát teszik ki a 4 hüvelykes vagy annál nagyobb okostelefonok. A sok közepes árú termék mellett az egyes gyártók 5 hüvelykes vagy annál nagyobb csúcstermékei is szép eredményeket értek el és már kétszámjegyű részesedést mondhatnak magukénak a teljes eladási értékből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.