BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beperelték a Facebookot: átadják-e a magánüzeneket?

Beperelte a Facebookot egy amerikai politikai blogger és társa, miután szerintük a Facebook monitorozza a felhasználók privát üzeneteit – írja az origo Business Insiderre hivatkozva.

A portál szerint Matt Campbell és Michael Hurley egy kaliforniai bírósághoz fordultak, keresetükben arról írnak, hogy a vállalat hozzáférést biztosít a Facebookon írt privát üzenetekhez cégeknek. A Facebook szóvivője szerint alaptalan az ellenük felhozott gyanúsítás, és a vállalat körömszakadtáig védekezni fog.

Korábban a Hackers News egy cikkében azt állította, hogy egy privát üzenetben megosztott link egy vállalatról is elég ahhoz, hogy a Facebook szabályai szerint a vállalat felvehesse a kapcsolatot az üzenet szerzőjével. A cikk után a Facebook elismerte, hogy valóban ez a gyakorlat, de tagadták, hogy bármilyen privát információt is kiszivárogtatnának az üzenetek tartalmából.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.