BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre jobb feltételek várják a sízőket Székelyföldön is

A legmagasabban fekvő magyar síközpontban elrajtolt az idény, közölte a Madarasi Hargita Síközpont a minap. A pályákat, ahol kell, hóágyúzzák és tapossák. Az 1500-1700 méteres magasságon kialakított sípályák közül elsőként a kék és piros besorolású Súgó és Kicsi Mihály pályát, illetve a Csillagösvényt nyitják meg a sízők előtt.

A Madarasi Hargitára vezető mindkét utat folyamatosan takarítják, az idén nem csupán a Szentegyháza felőli járható. A zetelaki önkormányzat az ivói utat is kiszélesíttette, így már az is használható személyautóval. A hólánc használata azonban mindkét úton ajánlott a meredekebb részek miatt – figyelmeztet a síközpont közleménye.

A székelyek szent hegyének tartott Madarasi Hargitán összesen 4,5 kilométernyi pálya található, öt hóágyúzott és rendszeresen taposott sípálya, és ebben a szezonban is megépítik a hódeszkásoknak szánt ugratókat, csúszókorlátokat.

A szekelyhon.ro hírportál értesülései szerint a Csíki-medencében is bővülnek a sízési lehetőségek: a Kissomlyó oldalában lévő és a Marosfőhöz közeli beruházások mellett Gyimesfelsőlokon is új létesítmény várja a téli sportok kedvelőit, a Csíkszereda közelében lévő Piricskén szintén új pálya készül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.