BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Előfoglalási szezon: kedveltek a tengerpari nyaralóhelyek

A kedvelt tengerparti nyaralóhelyek szállodái Törökországtól Bulgárián, Görögországon, Tunézián át Spanyolországig az év első hónapjaiban kapacitásuk jelentős részét – a legtöbb országban felét, harmadát – megpróbálják értékesíteni a nyárra- írja a Magyar Hírlap.

A sikeres korai foglalásokhoz különleges árat is rendelniük kell a szállodáknak. Az előfoglalási időszak rendszerint január eleje és március vége közé esik. Ekkor ugyanaz a nyaralás sokkal kevesebbért vásárolható meg, mint a nyár folyamán, de legtöbb esetben még a last minute ajánlatoknál is olcsóbban érhető el – tájékoztatta a Magyar Hírlapot a Start Utazás.

Hozzátették: nem beszélve arról, hogy a last minute időszakban már csak a megmaradt helyek közül lehet választani, míg az előfoglalásban széles kínálatból van mód szemezgetni. Az előfoglalási időszakban minél előbb foglalja le az útját, annál kedvezőbb lesz az ár is: januárban lényegesebb nagyobb a kedvezmény, mint februárban, majd már­ciusban.

Továbbá érdemes figyelembe venni azt is, hogy ha a szállodának jól sikerül az előfoglalási időszak, és sok szobát értékesítenek, akkor bármikor véget is vethet az akcióknak. A tájékoztatás szerint az előfoglalási időszakban az akciókat nem az utazási irodák, hanem a szolgáltatást nyújtó szálláshelyek adják, az utazási irodák összegyűjtik és közvetítik a szállodák ajánlatait.

Az idei év slágerei között találjuk Törökországot 79 ezertől 133 ezer forintig, Egyiptomot 92 ezer forinttól 155 ezerig, vagy Tunéziát 77 ezertől 145 ezer forintig: Ezek az árak 7-14 éjszakáig félpanziótól teljes ellátásig értendők, egy személy számára. Az akciós ajánlatok jellemzően 25 százalékos kedvezményt jelentenek, egyes esetekben ajándék reptéri parkolást tartalmaznak .

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.