BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kina engedélyezi a külföldi részvételt a távközlési szolgáltatásokban

Kína megnyitja az utat a külföldi tulajdon számára bizonyos távközlési és internetes szolgáltatások területén. Az állami tulajdonú Új Kína hírügynökség jelentése szerint teljes külföldi tulajdon valósulhat meg öt területen, köztük a professzionális ügyfélszolgálatok és a belföldi internetes szolgáltatásokhoz való hozzáférés területén.

Azon cégeknél, amelyek interneten adatokat szolgáltatnak, illetve elemzési szolgáltatásokat nyújtanak, a külföldi tulajdon felső határa 55 százalék lesz. Azok a külföldi társaságok, amelyek ilyen szolgáltatások nyújtására készülnek ajánlatot tenni, a vonatkozó infrastruktúrájukat a sanghaji szabadkereskedeli övezetben lesznek majd kötelesek létrehozni - tette hozzá az Új Kína.

Az intézkedés olyan kisérletnek tekinthető, amelynek a révén a kínai politika irányítói újabb lendületet akarnak adni a gazdasági növekedésnek. A sanghaji övezeten belül a kormány a kínai valutában történő szabadkereskedelmet próbálja ki, és lehetővé teszi hogy a kamatlábakat  a piaci erők állapítsák meg - mutat rá a BBC News.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.