BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Többen választották a Wizz Airt 2013-ban

A Wizz Air ma bejelentette, hogy 2013-ban 13,5 millió utas választotta, ami az előző évhez képest 12 százalékos növekedést jelent.

2013-ban több mint 85 ezer Wizz Air járat szállt fel, amelyek 86 százalékos átlagos kihasználtsággal közlekedtek. A légitársaság flottája jelenleg 45 darab Airbus A320 repülőgépből áll, amely az új gépek szállítását követően 53-ra bővül 2014-ben.

Az új repülőgépek a légitársaság növekvő bázishálózatán szolgálnak majd. A Wizz Air már korábban bejelentette, hogy tizennyolcadik és tizenkilencedik bázisát az ukrajnai Lvovban és a romániai Craiovában nyitja meg 2014 során. A következő hónapokban új útvonalakkal bővül a Budapestről, Bukarestből, Szkopjéből, Szófiából, Vilniusból és Varsóból elérhető útvonalhálózat is.

„Továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy újabb piacokra hozzuk el az alacsony árakat, és hogy tovább növeljük utasaink körét Európában és azon túl” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. – „Büszkék vagyunk rá, hogy 2013-ban 13,5 millió utas választott minket, és várakozással tekintünk a 2014-es évre, amikor két új bázist nyitunk, flottánk repülőinek száma pedig átlépi az ötvenet.

Magyarországról 2,2 millió utas utazott a Wizz Airrel 2013-ban, ami 23 százalékkal több, mint a tavalyi év során. A légitársaság bejelentette, hogy új útvonalakat indít Budapestről Alicentéba és Doneckbe, amelyek üzemeltetését 2014-ben kezdi meg. Az új útvonalakkal kiegészülve a Wizz Air útvonalhálózata Budapestről és Debrecenből összesen 37 célállomást kínál majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.