BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több száz millió forintos mínusz a debreceni fociban

383 millió forint mínusszal zárta a 2013-as évet a DVSC Futballszervező Zrt - írja a dehir.hu.

2013-ban már harmadik éve volt veszteséges a DVSC Futballszervező Zrt. működése – derül ki a cég számviteli törvény szerinti beszámolójából, amiről csütörtökön tárgyal a városi közgyűlés (lévén a város is a DVSC egyik tulajdonosa).

A DVSC történetében a 2009-es év volt a nagy bevételek éve, amikor a csapat bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Akkor olyan jól zártak, hogy 800 millió forintos osztalékot fizettek ki a részvényeseknek. 2011-ben azonban már 227 millió volt a DVSC Futballszervező Zrt. vesztesége, ami 2012-re 300 millió forintra nőtt. A 2013-as évet ennél is nagyobb, 383 mínusszal zárták.

A DVSC tavaly 1 milliárd 166 millió forintot költött, 120 millió forinttal kevesebbet, mint 2012-ben, ugyanakkor a bevételei is csökkentek. A bevételek nagy részét, 44 százalékát a televíziós jogdíjakból szerzi a cég, a reklámbevétel a bevételek 21 százalékát adja, míg a jegyértékesítésből származó bevétel csupán 10 százalékos szeletet tesz ki. A bevételek 25 százaléka egyéb bevétel, melynek többsége támogatás. A TAO-ból tavaly 30 millió jött a klubhoz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.