BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ukrán ígéret: nem zárják el a gáz- és olajcsapot

Szlovákia gáz- és kőolajellátását nem veszélyezteti az Ukrajna által múlt csütörtökön elfogadott jogszabály, amely lehetővé teszi az Európába irányuló orosz energiaszállítás leállítását - jelentette be Pavol Pavlis szlovák gazdasági miniszter kijevi tárgyalásait követően.

A pozsonyi Új Szó cikke szerint a szlovák tárcavezetőt Jurij Prodan ukrán energiaipari miniszter arról biztosította, hogy Szlovákia energiaellátását a jövőben is biztosítják. "Azt követően, hogy az oroszok leállították a gázszállítást Ukrajnának, Szlovákia rendívül gyorsan reagált a helyzetre, és már szeptembertől biztosítja a nyugati irányú gázszálítást a szomszédos országnak. Cserébe elvárjuk, hogy az ukránok ne állítsák le a Szlovákiának szánt orosz energiahordozók szállítását" - idézte a pozsonyi lap Pavlist. Ukrán kollégája szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy ennek az elvárásnak eleget tegyenek, elismerte azonban, hogy a végső szót az ukrán Nemzetvédemli és Biztonsági Tanács hozza meg. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.