BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beszáll a finanszírozásba a Dell

Jövőre Magyarországon is elindul a Dell finanszírozási szolgáltatása, a cég hazai leányvállalatánál a nemzetközi tapasztalatokra alapozva forgalomnövekedést és a piaci részesedés bővülését várják a megoldástól. Az év utolsó hónapjaiban jelentős fejlődés jöhet a magyar informatikai piacon, számos új projekt indulhat el

Jövőre Magyarországon is elérhető lesz a Dell finanszírozási szolgáltatása, a Financial Services (DFS) – tudtuk meg Dienes-Oehm Tivadartól, a társaság hazai vezetőjétől. A program keretében a vállalat évente többmilliárd dollár értékű informatikai eszköz beszerzésében segít ügyfeleinek.

„Egy gyártó a saját projektjeit mindig kedvezőbben tudja finanszírozni, mintha a beruházást tervező vállalkozások banki hitelből fedeznék a fejlesztést. A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően itthon is lesz majd egy küszöbérték, ami felett segít a DFS az eszközök, megoldások, beszerzésében, így elsősorban a közepes méretű társaságok, valamint a nagyvállalatok számára nyújthat alternatív megoldást. A program keretében akár százszázalékos finanszírozás is lehetséges” – közölte Dienes-Oehm Tivadar.

Az 1997 óta működő DFS a Dell minden üzleti szegmensét támogatja, és teljes körű lízing- és finanszírozási megoldásokat kínál az értékesítési partnerek és végfelhasználók számára. „A DFS valószínűleg egy hazai pénzintézettel szerződik majd az ügyletek lebonyolítására, a konstrukció keretében a Dell biztosítja a visszavásárlási garanciát a bank számára” – fűzte hozzá a cég magyarországi vezetője.

A Dell Financial Services kapcsán igen kedvezőek a tapasztalatok, ahol már bevezették számtalan szerződést kötöttek, pozitív hatással volt az üzletre. „Éppen ezért pozitív hatást várok itthon is mind a piaci részesedés, mind a forgalomnövekedés kapcsán, hiszen biztosan lesznek olyan esetek, amelyeknél ezzel a konstrukcióval tudják majd megvalósítani projektjeiket ügyfeleink” – mondta el Dienes-Oehm Tivadar.

A Dell hazai forgalma kapcsán a cégvezető közölte, hogy az első félévben a tervek szerint alakult az értékesítés valamennyi szegmensben. Mivel az első két negyedévben viszonylag kevesebb nagy projekt volt – részben az országgyűlési választások, illetve a kormányzati átszervezések miatt -, nagyon erős őszre lehet számítani az informatikai piacon a feltorlódott projektek beindulásának köszönhetően.

A felhő alapú megoldások, a mobilitás, a hatalmas adatmennyiség feldolgozása és hasznosítása (Big Data), illetve az informatikai biztonság határozzák meg a Dell stratégiáját – mutatott rá Dienes-Oehm Tivadar, a társaság tegnapi sajtótájékoztatóján. A vállalat az eseményen mutatta be 13. generációs szervercsaládjának több modelljét, illetve új tároló (storage) berendezését. A cég a szerver szegmensben globális szinten piacvezetőnek számít, itthon a második számú gyártó. A vállalat eszközei fontos szerepet játszanak a globális felhő szolgáltatásokban, több mint egymillió szerverük működik az ezeket a megoldásokat kiszolgáló létesítményekben.

Új irány

A Dellnél 5-6 éve jelentős átalakításba kezdtek annak érdekében, hogy teljes körű informatikai megoldásokat kínálhassanak. A cég az elmúlt időszakban összesen 18 milliárd dollárt költött felvásárlásokra, az akvizícióknak köszönhetően a hardver szegmens mellett egyre erősebb pozíciókat épített ki a szoftverpiacon is. A vállalat tavaly ősztől ismét magáncégként működik, miután Michael Dell a Silver Lake Partners nevű kockázatitőke-társasággal összefogva egy 25 milliárd dolláros ügylet keretében felvásárolta a társaságot.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.