BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent a Vodafone vesztesége Magyarországon

TÁVKÖZLÉS Kisebb bevétellel és alacsonyabb veszteséggel zárta legutóbbi üzleti évét a Vodafone Magyarország Zrt.. A mobiltársaság a március 31-én zárult 12 hónapban 122,5 milliárd forintos árbevételt ért el, ez alig több mint fél százalékos visszaesést jelentett az egy évvel korábbihoz képest. A vállalat augusztus végén nyilvánosságra hozott pénzügyi jelentése szerint a cég ugyan javított eredményességén, azonban még így is jókora veszteséggel zárta az üzleti évet. A Vodafone üzemi szinten 4,61 milliárd forintos veszteségről számolt be, ez több mint 2,3 milliárd forinttal volt kevesebb, mint az egy évvel korábbi. A társaság adózás utáni vesztesége közel kétmilliárd forint volt, azonban ez 1,3 milliárdos javulást jelentett a 2012/2013-as üzleti évben elért eredményhez képest.

A vállalat hosszú távú magyarországi terveire kedvezően hathat, hogy a 2013 szeptember elején a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal megkötött megállapodás, amelynek köszönhetően 2022-ig meghosszabbították a frekvenciahasználati jogosultságaikat. Mindhárom hazai mobilcég frekvenciahasználati jogosultsága az 1800 MHz-es tartományban 2014. október 7-ig volt érvényes, míg a 900-as tartománynál a Vodafone-nak idén októberben, a két másik cégnek pedig 2016. májusában járt volna le az engedélye. A társaság számára komoly sikert jelentett az is, hogy nyertek a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) „Mobil távközlési szolgáltatás beszerzés biztosítása - 2013” elnevezésű közbeszerzési eljáráson és így több száz állami intézmény számára biztosíthatják a mobilszolgáltatást 2 éven keresztül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.