BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Globális stratégia az SAP-nál

Az idén már közel száz fővel bővült az SAP hazai munkatársainak száma, és a közeljövőben további jelentős bővítésre számítanak a cégnél. A társaság az idén 1-1,5 milliárd forinttal növelheti bevételét a tavalyihoz képest, a fejlődésben meghatározó szerepet játszhat a szolgáltatások exportja

Az idén eddig közel száz fővel bővült az SAP magyarországi munkatársainak száma – mondta el Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a cég siófoki konferenciáján tartott sajtótájékoztatón. A vállalatnál jelenlegi mintegy 600-an dolgoznak, azonban ez a szám a következő időszakban akár többszázzal is nőhet. Ennek hátterében Ablonczy Balázs közlése szerint a németországi központú cég globális stratégiája áll, amely alapján az európai ügyfelek kiszolgálását a távol-keleti, indiai és egyesült államokbeli központokból Európában helyezik át. A folyamat részeként tudták számottevő mértékben fejleszteni a hazai létszámot is, eddig ugyanis sikerült bebizonyítani, hogy viszonylag gyorsan lehet felvenni nagyszámú, informatikai képzettségű, idegen nyelvet beszélő szakembert Magyarországon. Ahhoz azonban, hogy továbbra is hasonló ütemben nőjön a hazai létszám komoly munkát kell elvégezni – tette hozzá Ablonczy Balázs.

Az SAP Hungary vezetőjének közlése szerint a cég tavaly 17,5 milliárd forintos bevételt ért el Magyarországon, ez 8 százalékos bővülést jelentett 2012-höz képest. Az idén további növekedést várnak, ami 1-1,5 milliárd forintos is lehet. A növekedésben a szoftverértékesítés mellett meghatározó szerepet játszik a szolgáltatások exportja is. A cégvezető szerint pozitív hatással lehet az egész hazai it-szektorra az állami cégvásárlás, ami új üzleti lehetőségeket teremt a magyar informatikai vállalatok számára.

Az SAP a nagyvállalati és kormányzati szektor mellett már évek óta nagy figyelmet fordít a kis- és középvállalati szegmensre, ennek köszönhetően már közel 1200 hazai kkv használja a társaság megoldásait. A folyamatos fejlődéshez az is hozzájárul, hogy a Magyarországon jelentős fejlesztéseket végző nemzetközi nagyvállalatok a beszállítók kiválasztásakor pozitívan értékelik, ha az általuk is használt is ismert üzleti szoftverekkel dolgoznak a partnereik is – mutatott rá az SAP ügyvezető igazgatója.

A konferencián bejelentették, hogy létrejött a magyar SAP-használók szervezete, a Hungarian SAP User Group (HunSug). A tíz nagyvállalat által alapított egyesület Ablonczy Balázs elmondása szerint jó lehetőséget kínál a rendszert használó cégek számára, hogy hatékonyabban érvényesítsék érdekeiket, illetve hasznos információforrás is lehet. A cégvezető szerint a jövő év végére akár százra is nőhet a szervezethez csatlakozó hazai vállalkozások száma. A piaci tapasztalatok és a nemzetközi, valamint hazai kutatások is azt mutatják, hogy a cégvezetők egyszerűsítést kívánnak. Olyan informatikai fejlesztéseket akarnak megvalósítani, amelyek egyszerűsítik és átláthatóvá teszi az üzleti folyamataikat, ráadásul gyorsan bevezethetők a vállalatnál.

Program a gyerekekért

Az SAP Hungary Kft. a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanáccsal (NHIT) együttműködve meghirdette a Digitális Esélyegyenlőség 2014 programot, amelynek keretében a gyermekek digitális nevelését támogatják. Két korcsoportban (6-10 és 11-14 évesek) írnak ki pályázatokat, amelyeken nonprofit szervezetek indulhatnak majd. A társaság a gyermekek mellett az induló vállalatok támogatására is figyelmet fordít, a cég startup programjában már több mint ezer, ebbe a kategóriába tartozó vállalkozás kapott segítséget, illetve a közelmúltban két magyar társaság is bekerült a programba.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.