BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hálózatfejlesztés az Invitelnél

A következő években a jelenleg 9 ezer kilométeres optikai hálózatát mintegy 20 százalékkal bővíti az Invitel Távközlési Zrt.. A társaság az év végére több mint 400 ezer háztartást kapcsol be nagy sávszélességű hálózatába

Az év végéig 18 településen további 63 ezer háztartás számára teszi elérhető nagy sávszélességű hozzáférést nyújtó optikai hálózatát az Invitel Távközlési Zrt. – hangzott el a társaság tegnapi sajtótájékoztatóján. David McGowan, a vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy a 2012-ben indított fejlesztési program keretében eddig több mint 4,5 milliárd forintot költöttek a lakossági lefedettség színvonalának növelésére. Az eddig megvalósított beruházásoknak köszönhetően jelenleg 350 ezer háztartás számára érhető el a nagy sebességű webkapcsolatra, illetve internet alapú tévézésre alkalmas hálózat, ez a szám az év végére meghaladja a 400 ezret. Bár a cégvezető pontos összeget nem közölt arról, hogy az idén még mennyit fordítanak a hálózat korszerűsítésére, annyit elmondott, hogy többszázmillió forintos tételről van szó. David McGowan hangsúlyozta azt is, hogy az Invitel évente többmilliárd forintot költ rendszerei, eszközei modernizálására.

A társaságnál két éve indult egy jelentős átalakítási folyamat, melynek célja az volt, hogy az addig klasszikus távközlési szolgáltatóként működő cég meghatározó szereplővé váljon az infokommunikációs megoldások piacán is. Napjainkra az Invitel bevételéből nagyjából egyenlő arányban részesedik a lakossági és a vállalati üzletág. Az elmúlt három évben a cég infokommunikációs technológiai (IKT) szolgáltatásainak értéke 300 százalékkal nőtt.

A tervek szerint a következő években is számottevő bővítéseket valósít meg az Invitel, amitől az üzleti ügyfeleik számának növekedését is remélik. A vállalat jelenleg 9000 kilométeres optikai gerinchálózata várhatóan mintegy 20 százalékkal növekszik majd középtávon – mondta el a Világgazdaságnak Mártha Imre, a társaság operatív főigazgatója. A fejlesztés keretében jövőre mintegy 400 kilométerrel nő majd a gerinchálózat. Az operatív főigazgató közlése szerint a cég jelenleg főként a közepes és a nagyvállalatok körében sikeres. Mártha Imre a lapunknak adott interjúban rámutatott, hogy a hazai vállalkozások minden korábbinál nagyobb sávszélességet várnak el, mert exponenciálisan növekszik az adatátviteli igény. Emellett nagyon fontos számukra a stabilitás vagyis az, hogy az IKT szolgáltatójuk maradéktalanul teljesítse a szerződésben foglalt vállalásait – fűzte hozzá Mártha Imre.

Az Invitel operatív főigazgatója elmondta azt is, hogy tapasztalataik szerint az a sikeres szolgáltató, amely képes hatékonyan együttműködni az ügyfelei belső informatikai részlegeivel, az ott dolgozó munkavállalókkal. A piaci trendek kapcsán Mártha Imre megemlítette, hogy rendkívül dinamikusan nő az adatközponti szolgáltatások szegmense, ami abból a szempontból érthető is, hogy az évtized végére várhatóan a jelenlegi tízszeresére nő a világszerte tárolt adatmennyiség.

Változás az InnoMax Díjban

Az Invitel jövőre is meghirdeti az InnoMax innovációs versenyt, a cég a korszerű technológiák elterjedését nemcsak üzleti működése révén, hanem társadalmi szerepvállalásában is elő kívánja segíteni, ennek érdekében tovább bővíti a programot. Így 2015-től InnoSchool néven új kategóriát hirdet, melyben valamennyi hazai általános- és középiskola pályázhat, a nyertesek pedig közösségi tereikhez ingyenes Wi-Fi-lefedést, vagy ezzel egyenértékű szolgáltatást kapnak. A cég a társadalmi felelősségvállalás jegyében a közelmúltban indította el a NetBarát oldalt, amelynek célja, hogy amelynek célja, hogy segítse a szülőket és gyermekeiket az internet minél biztonságosabb használatának elsajátításában.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.