BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szegedi startup lépne a Prezi nyomdokaiba

A Sopreso nevű interaktív prezentáció-támogató szolgáltatást fejlesztő magyar startup is a kiemelt győztesek közé került az Európai Bizottság által finanszírozott OpenAxel startup verseny döntőjében, Madridban. A magyar fejlesztők ezzel a célzott mentorálás és rengeteg üzleti támogatás mellett egy szakmai utat is nyertek a Szilícium-völgybe.

Madridban a South Summit konferencia keretein belül rendezték meg az Európai Bizottság által életre hívott „Open Acceleration across Europe”, vagyis OpenAxel startup verseny döntőjét. Az európai program azzal a céllal jött létre, hogy feltérképezze és segítse az EU-n belüli technológiai startup cégeket, európai szinten javítsa a technológiai területen a vállalkozási kedvet és támogassa az együttműködést. Az OpenAxel zsűrije három kategóriában összesen kilenc győztest hirdetett ki, akik utazhatnak az Egyesült Államokba.

A kiemelt csapatok közé egyetlen magyar jelölt, a szegedi Sopreso jutott be. A Prezihez hasonlóan a Sopreso is a nyilvános előadásokat könnyíti meg, de ezúttal nem a prezentációkészítésre jött létre egy megoldás, hanem az előadó és a közönség közti kapcsolatot rázza fel interaktív lehetőségekkel. Az alapképesség, amiért már most is sok konferencián használják, hogy a résztvevők egy mobilböngészőben megnyitva egy egyszerű webcímet, azonnal hozzászólhatnak, kérdezhetnek, visszalapozhatnak a prezentációban. Ezen felül azonban haza lehet vinni az előadás anyagait, de akár bemutatkozni, gratulálni virtuálisan névjegyet cserélni is lehet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.