BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Továbbra sem lesz osztalék a Telekomnál

TÁVKÖZLÉS A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján az idei eredmények után sem fizet majd osztalékot a Magyar Telekom. A társaság közlése szerint ebben szerepet játszik, hogy a vállalat osztalékpolitikája alapján az eladósodottsági rátát a 30-40 százalék közötti céltartományban kívánják tartani. Emellett a cégcsoport pénzügyi helyzete, a jelenlegi működési és üzleti környezet alapján is úgy ítéli meg a társaság menedzsmentje, hogy nem lesznek olyan helyzetben, hogy osztalékot fizessenek. Mivel az osztalékról a végső szót a vállalat közgyűlése mondja ki, a helyzet később még változhat.

A Magyar Telekom már a tavalyi eredményei után sem fizetett osztalékot, amit a mostanihoz hasonló okokkal indokolt. A második negyedévben 151,8 milliárd forintos bevételt ért el a társaság, ez 3,3 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. A csökkenő bevétel ellenére a cég EBITDA eredménye gyakorlatilag szinten maradt, a 49,6 milliárd forintos érték mindössze 0,3 százalékkal volt kisebb, mint egy évvel korábban. A cég júliusban jelentette be, hogy két év alatt összesen 1700 munkatársától válik meg, a cél a költségek csökkentése és a hatékonyabb működésre való átállás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.