BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Wi-fi szolgáltatót vásárolt Magyarországon az ACE Telecom

INTERNET Felvásárolta az egyik legjelentősebb hazai wi-fi szolgáltatót, a Wiera-t az ACE Telecom. A vezetéknélküli internet hozzáférések piacán a WifiZone szolgáltatással már eddig is meghatározó szereplőnek számító társaság közlése szerint az akvizícióval tovább erősítik pozíciójukat a budapesti szállodákban és vendéglátóhelyeken. Az ACE Telecom WifiZone állomásainak többsége a fővárosban található, ám lefedettségi területén belül több vidéki városban, így Budaörsön, Szentendrén és Vácott is számos kültéri és beltéri hozzáférési pontot (hotspotot) üzemeltet. A felhasználók eddig éttermek és plázák mellett olyan turisták által gyakran látogatott helyeken találkozhattak a szolgáltatással, mint a Magyar Nemzeti Galéria, a Gellért Fürdő, vagy a Városligeti Műjégpálya.

A felvásárlással az ACE Telecom hálózata 10 szállodával, valamint többek között Burger King gyorséttermekkel és kávézókkal is bővül. A lakossági felhasználói kör növekedése mellett üzleti partnerré válnak a vezetéknélküli elérést biztosító szállodák is, amelyek továbbértékesítik, vagy ingyenesen biztosítják a szolgáltatást. A társaság hotspotjainak száma duplájára nő az akvizíció révén. Az összevont hálózat egységesítését már megkezdték a vállalat közlése szerint, és hamarosan teljesen megújul a rendszer.

A száz százalékban magyar tulajdonú ACE Telecom tavaly 780 millió forintos árbevételt ért el, ez 11 százalékos növekedést jelentett 2012-höz képest. Idén 870 millió forintos forgalommal számolnak, és terveik szerint 2015-re a bevétel elérheti az egymilliárd forintot. A cég 2014-ben 200 millió forintot fordít hálózata fejlesztésére. A Wiera Internet Szolgáltató Kft. a múlt évre vonatkozóan 153 millió forintos bevétel mellett több mint 39 millió forintos veszteségről számolt be a nyilvánosan elérhető adatok szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.