BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Friss tőkét kapott a Prezi 57 millió dollár értékben

Két befektetőtől összesen 57 millió dollár (közel 13,9 milliárd forint) tőkét kapott a Prezi – jelentette be tegnap a társaság. Az újabb forrást a Spectrum Equitytől, a világ egyik legsikeresebb növekedésitőke finanszírozójától és korábbi befektetőjétől az Accel Partnerstől kapta a cég. A A most kapott befektetést a globális növekedés felgyorsításához használják majd.

A felhőalapú prezentációs szoftvert fejlesztő magyar cég regisztrált felhasználóinak száma az elmúlt egy évben dinamikusan nőtt és már elérte az 50 milliót. A megoldás segítségével készített prezentációk száma pedig meghaladta a 160 milliót. Új irodát egyelőre nem akar nyitni a Prezi, azonban jövőre további 50-60 mérnököt vesznek fel a budapesti és a san francisco-i központjaikba – közölte a Világgazdaság érdeklődésére Faix Csaba, a társaság pr-vezetője. A vállalatnál jelenleg 250-en dolgoznak, közülük 170-en a magyar fővárosban, többségük mérnök. Faix Csaba közlése szerint a tőkebevonást hosszú, többhónapos előkészítés előzte meg, és rövid távon nem terveznek hasonló lépést. „A bevételeinkből tudjuk finanszírozni a fejlesztéseinket és a működést, így egyelőre nem kellett felhasználni az eddig kapott befektetéseket sem, így rendelkezésünkre áll az a 15,5 millió dollár is. Az a forrás és a most kapott tőke arra kell, hogy meglegyen a lehetőségünk arra, hogy akár további szakembereket vegyünk fel, akár céget vásároljunk, ha a gyorsabb növekedésünkhöz ez kell” - mondta el Faix Csaba. A Prezi pr-vezetőjének közlése szerint havonta mintegy 1,2 millióval bővül a megoldásukat használók száma.

Számításaik szerint világszerte mintegy kétmilliárd embernek van szüksége az eddigieknél jobb ötletmegosztó platformra. – A célkitűzésünk, hogy mind a kétmilliárd emberhez eljusson a Prezi, és a további tőkebevonás, bővítés vagy akár a tőzsdére lépés is attól függ, hogy mi szolgálja legjobban ezt a célt – fűzte hozzá Faix Csaba.

A Prezit 2009-ben alapította Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám. A cég megoldásának különlegessége, hogy a hagyományos, diákon alapuló előadásforma helyett térben meséli el a történeteket, aminek köszönhetően sokkal élvezetesebb és maradandóbb prezentációkat lehet tartani. Az indulás után nem sokkal a TED Conferences fektetett be a Prezibe. A gyors növekedésnek és az egyre több felhasználónak köszönehetően még 2009-ben megnyitották a cég második irodáját San Franciscóban. A magyar mellett angol, német, francia, spanyol, portugál, japán és koreai nyelven is elérhető a Prezi. A TED Conferences mellett az Accel Partners, a Spectrum Equity és a Sunstone Capital is befektetett a cégbe. A mostani befektetők közül az Accel Partners többek között a Groupon és a Spotify sikeréhez járult hozzá, míg a Spectrum az elmúlt 20 évben több mint 120 cégbe fektetett be.

A Prezi az elmúlt évek egyik legsikeresebb magyar startup cége, a társaság eredményeit több nemzetközi díjjal is elismerték már. Az idén a legrangosabb európai startup díj, a The Europas Awards egyik kategóriájában végzett élen a cég, míg az Európai Bizottság, a Deloitte tanácsadó cég és a Hub Institute által alapított Europioneers díj egyik idei nyertes a cég vezérigazgatója Árvai Péter lett, akit az év internetes vállalkozójának választottak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.