BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Távozott posztjáról az Origo vezérigazgatója

Távozott posztjáról az Origo Zrt. vezérigazgatója, Vaszily Miklós, a Magyar Telekom két másik vezetőjével együtt. Úgy tudjuk, mindhárman közös megegyezéssel váltak meg a cégtől. Vaszily távozását Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezére jelentette be ma a szerkesztőségben, ahol kitérő választ adott az újságírók kérdésére, miszerint van-e köze a változásnak az Origónál folyó belső vizsgálathoz.

Távozott az Origo Zrt. éléről Vaszily Miklós vezérigazgató - közölte a hírportál. A Magyar Telekom azt is bejelentette, hogy november 6-i hatállyal távozott a társaságtól Pataki Róbert üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes, illetve Pukler Gábor innovációs és üzletfejlesztési igazgató is.

A hvg.hu úgy tudja, mindhárman közös megegyezéssel távoztak. Az Origo szerkesztőségében ma reggel jelentette be a vezérigazgató távozását Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezére, aki nem indokolta a változást.

Az újságírók megkérdezték Mattheisent, hogy Vaszily távozása kapcsolatban áll-e Sáling Gergő volt főszerkesztővel, illetve az Origót érintő vizsgálattal kapcsolatban, de a Telekom vezetője azt mondta, folyamatban lévő vizsgálatról nem beszélhet.

A Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága augusztusban ismerte el, hogy a cégnél független belső vizsgálat zajlik Sáling távozásának körülményeit illetően. Az oldal érestülései szerint a belső vizsgálat már a végéhez közledik.

A 444.hu korábban azt írta, az Origóra gyakorolt politikai nyomás gyanúját erősíti meg az a levél, amit hivatalos panasz formájában Pethő András volt főszerkesztő-helyettes küldött el még június 4-én a Magyar Telekom compliance - azaz belső ellenőrzési - osztályához.

A hvg.hu értesülései szerint a ma reggeli bejelentésnél nem volt ott Pálmai L. Ákos, az Origo főszerkesztője és Tókos Lóránt lapigazgató sem.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.