BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hiába keresnek vevőt a Szlovén Telekomra

Jelenleg nincs komoly vevő a szlovén kormány 15 cégből álló privatizációs listáján szereplő Szlovén Telekom (Telekom Slovenije, TS) megvételére - írja a Finance című szlovén nyelvű gazdasági napilap. Nem hivatalos, ám megbízhatónak nevezett forrás szerint ugyanis a legkomolyabbnak és legkedvezőbbnek tartott ajánlatot tevő Bain Capital befektetési cég (bár még nem küldte el az erről szóló hivatalos értesítést) lemondta az általa javasolt, december 10-re tervezett tárgyalást a TS megvételéről.

Kiszivárgott értesülés szerint a Bain Capital tette a második legjobb ajánlatot, a pályázó cégek (Deutsche Telekom, továbbá a Providence, Cinven és Apax befektetési alapok) közül. Az orosz MTS operátor cég már korábban visszalépett, a lap szerint azért, mert „az EU-ban nem látják szívesen az orosz tőkét”. Érdekesség, hogy hírek arról szólnak: a Deutsche Telekom ajánlata sokkal kedvezőtlenebb volt, mint a befektetési alapoké.

Dusan Mramor pénzügyminiszter szerint a kormány „teljes mértékben támogatja valamennyi, meghirdetett cég privatizációját, ám a külföldiek már nem hisznek nekünk” a korábbi, kedvezőtlen tapasztalatok miatt. A lap szerint az érdektelenséghez hozzájárult az ugyancsak részleges eladásra meghirdetett NKBM kereskedelmi bank (az ország második legnagyobb bankja) rossz eredménnyel zárult stressz tesztje is. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.