BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pénzügyi szolgáltatást indít a Telenor

Holnaptól érhető el a Telenor sajátmárkás hitelkártyája, illetve a cég pénzügyi szolgáltatásokhoz fejlesztett mobilalkalmazása. A társaság számos kedvezménnyel pörgetné fel új megoldásai használatát.

Új terepen próbálkozik a Telenor Magyarország Zrt., a vállalat holnaptól megjelenik a pénzügyi szolgáltatások piacán is. A cég sajátmárkás hitelkártyát bocsát ki ügyfelei részére, emellett egy speciális mobilalkalmazást is elindítanak – jelentette be Christopher Laska, a társaság vezérigazgatója. A cégvezető az ügyféligényekkel indokolta az új szolgáltatások elindítását, mint mondta, egyszerű, biztonságos és kényelmes megoldásokra vágynak a fogyasztók.

A MyCard nevű hitelkártyát egyelőre a Telenor öt üzletében lehet igényelni, és a vállalat közlése szerint nem csak ügyfeleik élhetnek ezzel a lehetőséggel. A megoldást választó fogyasztók valamennyi, a hitelkártyával történő vásárlásuk után 1,5 százalékos visszatérítést kapnak, emellett az első három hónapban nem kell kamatot fizetniük. A Telenor hitelkártyán százezer és egymillió forint közötti keretösszeget lehet igényelni. A hitelbírálat online történik, és a cég tegnapi sajtótájékoztatóján azt közölték, hogy az igénylést követően mintegy negyedórán belül már választ is kaphat az ügyfél. A pénzügyi szolgáltatásban a mobilcég partnere a Budapest Bank Zrt..

A Telenor elindított egy új alkalmazást is, amely egyelőre bizonyos banki funkciókat támogat – mint például a MyCard tranzakciós adatainak ellenőrzése, POS és ATM limitek beállítása -, azonban a társaság közlése szerint a közeljövőben jelentős mértékben bővítik a lehetőségeket. A MyWallet nevű applikáció a biztonságos fizetés érdekében a MasterCard globális digitális fizetési megoldását, a MasterPass-t is támogatja a közeljövőben. Ez egyszerű, gyors és biztonságos fizetést tesz lehetővé a MasterPass szabványoknak megfelelő online áruházakban. Emellett a MyWallet hamarosan számlafizetésre is használható lesz és a cég feltöltőkártyás ügyfelei egyenlegüket is feltölthetik az alkalmazás segítségével. A Telenor a másik két hazai mobilszolgáltatóval együtt részt vett a mobiltelefonos fizetést lehetővé tevő MobilTárca alkalmazás tesztelésében, és a tervek szerint a jövőben ezt az applikációt is integrálják majd a MyWalletbe, így bármelyik, az egyérintéses fizetést támogató terminálnál lehet majd fizetni az alkalmazással.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Telenor mikor veszi fel szolgáltatásai közé a MobilTárca alkalmazást, a vállalat november végén, amikor a Magyar Telekom bejelentette a megoldás kereskedelmi elindítását azt közölte, hogy a legjobb megoldást szeretnék nyújtani ügyfeleiknek és azon dolgoznak, hogy a lehető legrövidebb időn belül náluk is elstartoljon.

A Telenor komoly kedvezményekkel támogatja pénzügyi szolgáltatásai bevezetését. A MyCardot igénylők például bizonyos feltételek mellett kedvezményt kaphatnak a mobilinternet előfizetés havidíjából. Ennél valószínűleg lényegesen vonzóbb lesz majd az a konstrukció, melynek keretében  a hitelkártyát választó feltöltőkártyás ügyfelek részletre vásárolhatnak mobilkészüléket.

A tévén is megjelentek

Jelentős újításokat vezetett be november végén a MyTV szolgáltatásban a Telenor, a társaság bővítette a megoldáson keresztül elérhető csatornák számát, emellett a televíziókon is elérhetővé tette kínálatát. A közel egy éve indult alkalmazás eddig okostelefonokon, táblagépeken és személyi számítógépeken keresztül volt használható, a társaság közlése szerint a felhasználók száma megközelíti a százezret. A MyTV tévés használatához egy speciális eszközre, a Google által kifejlesztett Chromecast-ra van szükség, amely a televízióra csatlakoztatva az otthoni wi-fi hálózat segítségével teszi lehetővé, hogy nagyképernyőn is lehessen nézni a műsorokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.