BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétezer benzinkutat szeretne a régióban a Mol

Az Agip magyarországi töltőállomás-hálózatának megvásárlása után a Mol piaci részesedése mintegy 30 százalékos lesz a kutak száma alapján a társaság saját becslése szerint. A Molt azért kérdeztük erről, mert tegnapi számunkban egy téves piaci becslés alapján az összes töltőállomás számát mintegy ezerre tettük, a Mol azonban 1800 egységről tud.

Az olajtársaságnál érdeklődtünk az Agip-kutak átvételével kapcsolatos tervekről is. A tranzakció összhangban van a Mol kiskereskedelmi és downstream integrációs stratégiájával, így a társaság mielőbb integrálni kívánja az Agip-hálózatot. Az arculatváltásra nem kerülhet sor a tranzakció lezárásáig, amihez bizonyos feltételek szükségesek, köztük a versenyhatósági jóváhagyás. Addig változatlanul maradnak az Agip-kutak. A társaság arra törekszik, hogy utána mihamarabb és minél több Agip-kút új, molos ruhát öltsön.

A Mol folyamatosan vizsgálja a bővülés további lehetőségét. „Az a célunk, hogy 2000 fölé emelkedjen töltőállomásaink száma Kelet-Közép-Európában” – állt a válaszban.

A csoporthoz 2014 végén 1734 töltőállomás tartozott, azóta júliusában Csehországban lezárták 125, Szlovákiában pedig 41 Agip-kút megvásárlását. A 11 országot érintő portfólió már több mint 1900 benzinkutat számlál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.