BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas leépítés jön a BKV-nál

Társasági szintű csoportos létszámleépítésre készül a BKV Zrt. Az elbocsátások várhatóan majdnem 100 munkavállalót érintenek majd - áll a vállalat sajtóközleményében.

A BKV Zrt. piaci szerepe a fővárosi közösségi közlekedésben alapvetően változott meg az elmúlt időszak során. Ennek oka az utóbbi években bevezetett buszüzemeltetési modell, melynek keretében a szolgáltatás egy részét a BKK Zrt., mint megrendelő kiszervezte. A kiszervezés következtében a BKV Zrt. autóbusz üzletága a teljesítményének mintegy harmadát elveszítette, így a feladatai átstrukturálására kényszerül. A BKV Zrt. gazdaságos működésének további biztosításához – áll a közleményben.

Mint írják, a fenti okok, valamit az egyéb munkavégzési folyamatokhoz kapcsolódó létszám racionalizálás miatt elkerülhetetlenné vált a társasági szintű csoportos létszámcsökkentés.

A feladatok átstrukturálása, racionalizálása következtében egyes munkakörök megszűnnek, a feladatokat átszervezéssel látja el a Társaság. A létszámcsökkentés várhatóan 96  munkavállalót érint, főként az Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóság járműkarbantartás területén. A létszámcsökkentés áldozatául váló alkalmazottaknak a BKV outplacement szolgáltatást biztosít, hogy megkönnyítsék a munkaerőpiacon való újbóli elhelyezkedést.

Mint ígérik, 2016-ban majd további költség racionalizálások várhatóak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.