BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Több mint 12 milliárd forintos megállapodást kötött az Erste Bank és a LIVING

A felek a Római Park lakóingatlan kivitelezési munkáinak finanszírozásában állapodtak meg. A nagy érdeklődésre számot tartó lakóprojekt szerkezetépítési munkálatai 2024 augusztusában kezdődtek el, átadására várhatóan 2026-ban kerül sor.

A LIVING több mint 12 milliárd forint értékű hitelszerződést írt alá az Erste Bankkal a Római Park lakóingatlan kivitelezési munkáinak finanszírozására. A III. kerületi Pünkösdfürdő utca és Hatvany Lajos utca sarkán elhelyezkedő lakóprojektben 257 lakás kerül kialakításra, egytől egyig az átlagnál magasabb kivitelezési minőséggel, a fenntarthatóságot szem előtt tartva.

A Római Park látványterve / Living

A nagy érdeklődésre számot tartó lakóprojekt szerkezetépítési munkálatai 2024 augusztusában kezdődtek el, átadására várhatóan 2026-ban kerül sor. A WING lakóingatlanokra specializálódott ernyőmárkája, a LIVING elindította első, III. kerületi lakóparkjának, a Római Parknak az értékesítését. A lakófejlesztésben összesen 257 hatékony alaprajzú lakás kerül kialakításra,

a praktikus 28–39 négyzetméter közötti stúdiólakásoktól egészen a nagyvonalú, 81–105 négyzetméteres, négyszobás lakásokig.

A Római Park lakásait átlagon felüli műszaki tartalom, energiahatékonyság és magas szintű kivitelezés jellemzi, otthonaiban az éves hűtés-fűtés költségek sokkal alacsonyabbak lehetnek egy átlagos kialakítású, hagyományos lakáshoz képest, köszönhetően a korszerű, teljesen megújuló energiát használó hőszivattyús rendszernek, a mennyezet hűtés-fűtés paneleknek, a kiemelkedően vastag, 14 centiméteres hőszigetelésnek, valamint 

a háromrétegű műanyag nyílászáróknak, melyekkel hatékonyabb a hő- és hangszigetelés. 

A LIVING ezekkel a megoldásokkal hosszú távon a fenntartható jövőt és a hatékony energiafelhasználást támogatja. Deák Tamás, az Erste Bank Hungary ingatlanfinanszírozási területének vezetője hangsúlyozta, hogy az Erste Bank több mint egy évtizedes kihagyás után kezdte el újra Magyarországon a lakóingatlan-fejlesztés finanszírozását.

Harmadannyi lakás sem épül, mint kellene: Budapesten igazán drasztikus a visszaesés

Folytatódott a visszaesés a lakásépítésben 2024 első fél évében: még az erős lejtmenettel jellemzett tavalyinál is 18 százalékkal kevesebb, mindössze 6027 új lakás épült, és ugyancsak 18 százalékkal maradt el a kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma a 2023 azonos időszakitól.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.