BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A belföldi turizmusban is erősítenék a fővárost

A belföldi turizmus számára is vonzóvá kell tenni Budapestet: ezt a célt szolgálja a február 25. és 28. között, az idegenvezetők világnapja alkalmából megrendezendő programsorozat – jelentette be tegnap Szatmáry Kristóf, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A négynapos, több mint száz különböző tematikus sétát, speciális városnézést és különleges lehetőségeket magában foglaló programsorozat különleges városnéző túráinak túlnyomó többsége ingyenes, ám a legtöbb előzetes regisztrációhoz kötött.

2015-ben 3,8 millió vendég összesen 8,7 millió vendégéjszakát töltött el Budapest kereskedelmi szálláshelyein. Ez 7,6, illetve 6,8 százalékos emelkedés az előző évhez képest. A legtöbb külföldi turista az Egyesült Királyságból érkezett (811 ezer vendégéjszaka, ez 18,4 százalékos emelkedést jelent), Indiából 73 százalékkal, Kínából 43 százalékkal, Ausztráliából 14,4 százalékkal, az Egyesült Államokból pedig 13,3 százalékkal többen érkeztek, mint 2014-ben. A Budapestre utazók legfőbb motivációja a városlátogatás, a rokonlátogatás, az üzleti utazás volt. A belföldi turizmus aránya is látványosan, 6,8 százalékkal emelkedett: tavaly egymillió vendégéjszakát töltöttek a fővárosban magyar vendégek. A budapesti kereskedelmi szálláshelyek forintban mért bruttó szállásdíjbevételei tavaly 15,5 százalékkal emelkedtek. Szatmáry Kristóf hangsúlyozta: a kiemelkedően jó eredményekben nagy szerepet játszott, hogy Magyarország és Budapest is biztonságos úti célnak számít Európában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.