BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem ingyenes az e-parkoló

Egy új kormányrendelet tervezete szerint az elektromos autók töltésének egységára percenként vagy kilowattóránként is meghatározható.

Egy új kormányrendelet tervezete szerint az elektromos autók töltésének egységára percenként vagy kilowattóránként is meghatározható, de tájékoztató jelleggel mindkét elszámolási módot fel kell tüntetni.

Nem kizárt, hogy a jövő évtől fizetni kell az elektromos autók töltéséért

A tervezet jelentősége, hogy amíg nem készül el az érintett áram árának a képzésére vonatkozó szabályozás, addig az e-autók ingyen vételezhetnek energiát. A töltőhelyeken nem szabad ingyen parkolni. Amint a töltés után lejár a szolgáltató által percben megadott türelmi idő, egyszeri vagy percenkénti díjat kell fizetni a töltési hely elfoglalásáért.

Ha valaki töltés nélkül foglalja el a töltő melletti helyet, rá is egyszeri vagy percenként meghatározott díjat szabhatnak ki. A nyilvános töltőponton lehetővé kell tenni az e-autók szerződés alapján történő és eseti töltését is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.