BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tizenegy milliárd eurót költött a Deutsche Telekom hálózatfejlesztésre

A Deutsche Telekom tegnap tartotta éves közgyűlését, amelyen elhangzott, hogy egyre több háztartásba szeretnének kiépíteni üvegszálas internetkapcsolatot.

A Magyar Telekom anyacége, a Deutsche Telekom (DT) tegnap tartotta éves közgyűlését, amelyen elhangzott, hogy egyre több háztartásba szeretnének kiépíteni üvegszálas internetkapcsolatot. A vállalat célja, hogy a következő két évben a németországi háztartások 80 százalékában garantálni tudják az 50 megabit/másodperces letöltési sebességet. Tim Höttges, a DT vezére szerint a legtöbb helyen a 250 megabites lehetőséget is biztosítani tudják majd. Tavaly a cég összesen 11 milliárd eurót fektetett hálózatbővítésbe, ebből csak Németországban 5 milliárd eurót.

A fejlesztéseket a vállalati szektorban is folytatják, háromezer ipari parkból százban már kész terveik vannak, de további 200 bővítési célpont kijelölésén is dolgoznak. Elhangzott a közgyűlésen, hogy a DT dollármilliárdokat fektet az Egyesült Államokban lévő leánycégébe, a T-Mobile US-be. A csoport profitjának nagy része, átlagosan közel a fele innen származik. A vállalat bevétele 5,6 százalékkal 73 milliárd euróra emelkedett tavaly, az osztalék pedig 55 centről 60 centre nőtt részvényenként. A Deutsche Telekom árfolyama tegnap délután enyhén, 0,03 százalékkal 17,8 euróra csökkent a frankfurti tőzsdén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.