BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Magyar Telekom is részt vehet az NKP-ban

A Magyar Telekom menedzsmentje megtette az első lépéseket a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában (NKP) való részvétel előkészítésére.

A Magyar Telekom menedzsmentje megtette az első lépéseket a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában (NKP) való részvétel előkészítésére – közölte a társaság a tőzsde honlapján. Annak érdekében, hogy a versenyképes árazású pénzügyi forráshoz hozzáférjen, illetve diverzifikálhassa és javíthassa hitelportfóliójának lejárati szerkezetét a távközlési szolgáltató felülvizsgálja külső finanszírozási struktúráját.

A flag with the Deutsche Telekom logo and a logo are seen at the company's headquarters on March 2, 2017 in Bonn, western Germany. (Photo by Oliver Berg / dpa / AFP) / Germany OUT
Fotó: Oliver Berg / dpa / AFP

A kötvénykibocsátást, valamint a finanszírozási stratégia módosítását az igazgatóságnak még jóvá kell hagynia,

az NKP-ban való részvétel további előfeltétele, hogy a kibocsátandó kötvények legalább B+ minősítést kapjanak az Európai Értékpapír-piaci Hatóságtól (ESMA). A kötvények értékéről, lejáratáról, a kamatlábról és a kötvénykibocsátás időzítéséről még nem született döntés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.