BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Poznan,,Pol,-,Feb,28,,2024:,Bottle,Of,Jack,Daniel's,

A Jack Daniel's whisky gyártója szakít az LMBTQ-lobbival

A Brown-Forman megszüntette a vállalati sokszínűségi, méltányossági és befogadási programjait. A Jack Daniel’s whisky gyártója eddig élen járt az LMBTQ csoport tagjainak kedvező munkakörnyezet megteremtésében.

A Jack Daniel’s whisky gyártója, a Brown-Forman meglepő levelet küldött az alkalmazottaknak. A cég sutba veti eddigi példamutató magatartását, amelyre az Egyesült Államokban igen nagy igény volt korábban. 

Poznan,,Pol,-,Feb,28,,2024:,Bottle,Of,Jack,Daniel's,
A Jack Daniel's whisky gyártója, a Brown-Forman hatra fordulatot vett és elvetette eddigi, munkakultúrabeli prioritásait.
A Jack Daniel’s whisky gyártója, a Brown-Forman 180 fokos fordulatot tett, és elvetette az eddigi munkakultúra prioritásait /Fotó: Shutterstock

Ezzel a Brown-Forman lett a legújabb vállalat, amely megszüntette a vállalati sokszínűségi, méltányossági és befogadási programjait a konzervatívok egyre nagyobb nyomására – értesült a Bloomberg.

Az amerikai cég vezetése szerdai levelében tájékoztatta a dolgozókat, hogy

  • a vezetői javadalmazást a továbbiakban már nem teszi függővé a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás területein elért eredményekhez,
  • megszünteti részvételét az LMBTQ-barát (leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és queer) munkakörnyezettel rendelkező vállalatok éves rangsorában,
  • és már nem tervezi, hogy több kisebbségi háttérrel rendelkező beszállítója legyen.

Hasonlóképpen döntött a Harley-Davidson motorkerékpár-gyártó is hétfőn.

A Jack Daniel’s whisky gyártója eddig kedvezett az LMBTQ-alkalmazottaknak

A vállalat 2019-ben indította el a sokszínűségi stratégiáját. A Brown-Forman most a jogi és külső környezet megváltozására hivatkozott a levelében. Az üzleti eredmények elérésére a munkát a jelenlegi környezethez kell igazítani.

Habár a vezetői fizetések nagy részét eddig az eladások és a bevétel növekedéséhez kötötték, a rövid távú javadalmazás tizedét a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás területein elért előrehaladás alapján ítélték meg tavaly.

A,Row,Of,Jack,Daniel's,Whiskey,Bottles,On,A,Shelf.
Jack Daniel's whisky gyártója eddig a sokszínűséget preferálta.
A Jack Daniel’s whisky gyártója eddig a sokszínűséget preferálta / Fotó: Shutterstock

A Human Rights Campaign érdekvédelmi csoportvegyenlőségi indexen rangsorolja a vállalatokat az LMBTQ alkalmazottaknak nyújtott juttatások alapján. A mutatón a Brown-Forman korábban a legmagasabb, 100-as pontszámot érte el.

Megosztják az embereket a sokszínűségre, a méltányosságra és a befogadásra irányuló céges programok

A Washington Post és az Ipsos áprilisi felmérése szerint az amerikai felnőttek 61 százaléka úgy gondolja, hogy a munkahelyi sokszínűségi, méltányossági és befogadási programok „jó dolgok”. A Bentley University és a Gallup felmérésében azonban a válaszadók többsége azt mondta, hogy a vállalatoknak nem kellene állást foglalniuk az aktuális eseményekkel kapcsolatban.

Ideális munkahely: ma már nem a babzsák a menő, szerethetőnek is kell lennie a cégnek

Nem biztos, hogy mindenki babzsákra vagy uszodabérletre vágyik egy munkahelyen, s a szellemi és fizikai dolgozók igényei is eltérők. Az értékes munkaerő megtartásához kulcsfontosságú, hogy a cég szerethető legyen, a vezetőtől lehessen tanulni, a közösséghez legyen jó tartozni, de a tiszta munkakörnyezettől kezdve az emberi kapcsolatokon át a kommunikációs rendszerek is igen lényegesek.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.